Сьогодні печиво Le Petit Beurre присутнє в асортименті більшості виробників мучної кондитерки по всьому світу. У Франції, батьківщині цього печива, його споживає кожна четверта сім’я.
Такому успіху передувала довга історія тривалістю більше як 135 років.
В 1846 році подружжя Жан-Роман Лефевр та Поліна-Ізабель Утіль заснували невелику кондитерську Lefèvre-Utile (LU) у місті Нант, Франція. Місцеве населення полюбило випічку від LU, але то була локальна слава, аж поки сімейну справу очолив Луї Лефевр-Утіль, що мав великі амбіції і замахнувся позмагатися з британцями - тогочасними лідерами ринку мучних кондитерських виробів. Чоловік розширив виробничі потужності та почав розробляти нові рецептури печива. У 1886 році він вирішив зробити максимально просте печиво за складом (мука, вершкове масло, молоко та цукор) та формою (прямокутне з мережевним контуром). Так світ вперше побачило печиво Le Petit Beurre.
Луї Лефевр-Утіль був одним з перших підприємців, що зрозумів силу реклами та вибудував повноцінну маркетингову стратегію просування свого продукту (логотип, пакування, комунікація зі споживачем через лідерів думок (Сару Бернар, Анатоля Франса та ін)).
Навіть здавалося б у простій формі печива був закладений символізм, що мав розповідати свою історію. Так, чотири кути зображали пори року, п’ятдесят два завитки на сторонах та кутах вказували на кількість тижнів у році, а двадцять чотири отвори на поверхні - на кількість годин у добі.
Не дивно, що смаколик від LU швидко завоював прихильність споживачів і вийшов на міжнародний ринок.
У 1900 році на Всесвітній виставці в Парижі печиво Le Petit Beurre отримує головний приз і з того часу об’єми його виробництва тільки зростають.
Сім’я Лефевр-Утіль очолювала свій кондитерський бізнес аж до 1967 року. Але глобалізаційні процеси у світовій економіці призвели до поглинання компанії корпорацією BSN (пізніше - Danone). Наразі Danone завдячує бренду LU першим місцем на французькому ринку печива і другим - на світовому ринку.
В асортименті ГРОНА теж є печиво Petit Beurre, дещо вдосконалене за рецептурою та зовнішнім виглядом, але таке ж смачне і корисне як і його французький прадід.
Copyright © 2020 - 2024 «TM ГРОНА»
Created by TM Grona