У перекладі з англійської мови “digestive biscuit” означає “печиво, корисне для травлення”.
Свою історію воно розпочало у 1839 році, коли два шотландські лікарі винайшли рецепт печива, яке можна було б вживати для покращення роботи шлунково-кишкового тракту. Передбачалося, що бікарбонат натрію матиме антацидну (тобто кислотознижуючу) дію, а висівки та цільнозернова мука, що є джерелом клітковини, сприятимуть травним процесам в кишківнику..
На сьогодні марка “Дайджестів” належить кондитерському дому McVitie's, що почав виробляти це печиво ще у 1892 році і привчив британців до щоденного його споживання. Найбільше жителі Туманного Альбіону полюбляють чаювання з печивом у шоколадній глазурі. А господині вправно використовують його як основу для канапок з сиром чи для приготування десертів (чизкейки, тістечка та ін.).
Copyright © 2020 - 2024 «TM ГРОНА»
Created by TM Grona